top of page

Budgetcoaching

Opruimcoaching

Voor grip op de huishoudknip

Zoeken
  • cbiersteker

Leuker kunnen we het niet maken, wèl makkelijker!


“Leuker kunnen we het niet maken, wèl makkelijker!”

.

.


Sinds 1993 was dit de slogan van de Belastingdienst. Zo’n 25 jaar lang domineerde deze slagzin de reclamespotjes in Postbus 51. En eerlijk is eerlijk: in de loop van de jaren is het invullen van de belastingaangifte wel een stuk eenvoudiger geworden en is het verkrijgen van antwoorden op je vragen een stuk toegankelijker geworden. Deels ook door het fenomeen: sociale media.


Anderzijds komen er steeds meer regeltjes/wetten bij en veranderd er jaarlijks een hele hoop.

Dit betekent dat je ieder jaar opnieuw goed alles moet checken wat al vooraf voor je is ingevuld door de belastingdienst en dat je zelf moet nagaan of er nog vergoedingen zijn waar je aanspraak op zou kunnen maken waar je eerder geen recht op had.


Vanaf vandaag, 1 maart 2023, is het weer zover!

Je kan belastingaangifte doen over 2022.


Iedereen die een brief heeft ontvangen is verplicht om aangifte te doen.

Maar wist je, dat er ook situaties kunnen zijn waarin je niet verplicht bent om aangifte te doen maar wèl geld terug zou kunnen krijgen? Veel mensen zijn zich daar niet van bewust. Vul voor de zekerheid de aangifte inkomstenbelasting 2022 in en check of je recht hebt op een geld teruggaaf van de belastingdienst. Geld laten liggen in het laatje bij de belastingdienst is: het spaarpotje van de belastingdienst spekken i.p.v. je eigen portemonnee!


Ben je bang voor blauwe enveloppen??

Ben je bang voor een aanslag van de belastingdienst??

Laat je niet leiden door angst en loop er niet voor weg, dit helpt je namelijk NIETS!!

Een aanslag (bedrag betalen) kan je voorkomen door op ‘Mijn Toeslagen’ het verzamelinkomen, voor de toeslag waar je recht op hebt, correct in te vullen. Let op: Hier worden bruto bedragen gevraagd.


Kan je een aanslag niet betalen?

Verstop de brief met de aanslag daarop dan niet, maar tref een betalingsregeling met de belastingdienst. Dit houdt in dat je in termijnen (in stukjes) het bedrag mag afbetalen. Is je inkomen echt niet toereikend? Dan wordt daar rekening mee gehouden.


Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer als het op de belastingaangifte aankomt. Dit kan komen door ziekte, een scheiding, een overlijden van je partner of doordat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Mag ik je een advies geven? Praat erover met de mensen om je heen. Het helpt! Er is vaak (h)erkenning en er zijn altijd mensen die je willen/kunnen helpen of jou kunnen adviseren waar je hulp kan krijgen.


Steeds meer mensen zijn mantelzorger voor een naaste. Nu zijn er veel zorgkosten aftrekbaar voor 2022. Maar weet jij welke dat zijn en of je ervoor in aanmerking komt? Check het op de site van de belastingdienst bij: overzicht-zorgkosten. Er is meer mogelijk dan je denkt! Wist je dat een cliëntondersteuner van de WMO of het zorgkantoor van de WLZ jou hierbij gratis kan adviseren?


Je bent een dief van je eigen portemonnee als je geld laat liggen!

Check daarom zo snel mogelijk of je recht hebt op een geld teruggaaf.

Doe je voor 1 april aangifte inkomstenbelasting 2022?

Dan ontvang je voor 1 juli bericht of je geld terug krijgt of niet.

Voor de meeste mensen begint de zomervakantie zo leuk;)


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


 Caroline's.....

Homepagina

  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Een schoon en gezellig huis

   &

bottom of page