top of page

Budgetcoaching

Opruimcoaching

Voor grip op de huishoudknip

Zoeken
  • cbiersteker

(Laat) Tot bloei komen


“Wat een wonder,

dat een zaadje,

dat gezaaid wordt in de grond,

bloemen geeft of lekkere vruchten,

of radijsjes rood en rond.

Zo kan ook Gods liefde bloeien,

in jouw leven,

door Zijn geest,

want Hij laat de vruchten groeien,

de liefde is daarvan het meest.”


Dit poëzieversje is voor mij van grote waarde.

Het doet mij beseffen dat we ten diepste alleen kunnen groeien en bloeien door Zijn geest, op Zijn tijd.


Als kind had ik de droom om later ‘iets voor mijzelf te mogen beginnen’.

Niet zomaar ‘iets’…

Het moest iets zijn waarmee ik andere mensen kon helpen om vooruit te komen.


Maar die droom belandde ergens achter in een kast…

Mijn leven liep als klein kind al héél anders dan je zou mogen verwachten.

Uiteindelijk kwam ik met 16 jaar al volledig op mijzelf te staan.

In mijn verhaal was geen enkele hulpverlener te bekennen!

Het was zwaar en hard knokken om te overleven en niet in de schulden te komen, maar God was erbij!


Een paar jaar terug kwam er ruimte om te werken aan mijzelf en aan herstel.

Kwam er ruimte om alsnog een opleiding te volgen.

Kwam er ruimte om mijn droom werkelijkheid te laten worden.

Mijn talenten inzetten om anderen ermee te mogen helpen.

Maar ik ervoer: Alles alleen ter eer van God.

Want zonder Hem zou ik nu niet hier staan.


Sinds 4 jaar mag ik mensen helpen een gezonde, financiële situatie te creëren en leren te behouden. Sinds 4 jaar mag ik mensen helpen van hun huis een opgeruimd, schoon en gezellige thuis te maken.


Maar het allerfijnste is: ik mag er voor ze zijn!

Gewoon met een luisterend oor, zonder vooroordeel. Zonder (GGZ)protocollen en behandelplannen. Niks moet. Alles is bespreekbaar. Onvoorwaardelijk er voor iemand zijn, de aandacht en tijd nemen om te luisteren maakt dat de ander zich gezien en gehoord voelt. Dat geeft steun. Samen bespreken we de hulpvraag en mogelijkheden om daarin te voorzien. Soms kiest een cliënt voor een andere aanpak dan ik zou kiezen. Dat is prima. Alles op zijn of haar tijd. JUIST met kleine stapjes kom je tot je doel. Kleine stapjes zijn vaak beter behapbaar en houdt je langer vol.


Er zit altijd een oorzaak achter de hulpvraag. Ook die gaan we niet uit de weg! Vaak is er al veel hulpverlening in beeld geweest. Soms helpend, soms ook niet… Door alle ellende worstelt een groot gedeelte van mijn cliënten óók nog met een verslaving. Dit maakt de trajecten dubbel zo zwaar. De ellende/trauma’s/verslavingen kan ik niet wegnemen…

Wat ik wel kan doen is, naar mijn cliënten kijken met ogen vol van Gods liefde!

De mens achter de nood zien.

Benoemen welke mooie dingen ik in hun zie!

Want: tatoeage, verslaving, ontbreken van persoonlijke hygiëne etc. het blijft een mooi mens!

Complimenten geven en volle aandacht.


*Luisteren

*Praktisch helpen

*Bidden en hopen dat ze het licht van Jezus door mij heen mogen ervaren

*Motiveren

*Enthousiasmeren

*Een poosje als steun met ze meelopen op de weg die zij gaan en soms wat bijsturen


Ik mag zaaien en mijn gebed is, dat God het zaad zal doen groeien en rijke bloei zal geven met prachtige vruchten.#budgetcoaching #opruimcoaching #totbloeikomen #ruimteomtegroeien #hulpvraag #mooimens #praktischehulpbieden #financiën #opruimen #opruimcoach #budgetteren #budgetcoaching #vanschuldennaarsparen #uitdeschuldenkomen #schuldeisers #gerechtsdeurwaarder #exploot #beslag #beslaglegging #verslaving #budget #maandbudget #lerenbudgetteren #vanchaosnaaroverzicht #overzicht #rustreinheidregelmaat #rust #systeem #structuur #planning #lerenplannen #overzichtbehouden #schuldenaflossen #aflossen #sparen #spaarpotje #reserveopbouwen #vanjehuiseenopgeruimdenschoonthuismaken #vanjehuiseenthuismaken #huis #thuis #organizen #organizer #coach #persoonlijkecoach #personalcoach #veenendaal #zaaien #God #geloof #backtobasic #terugnaardebron #bidden #gebed #cliënt #groeien #bloeien #vruchtdragen #geenprotocollen #hulpopmaat #wantjijbentjij #regiebehouden #dromenkomenuit #droom #samen #tweewetenmeerdanéén #samenstajesterk #hulpvragen #durfttevragen #schaamte #zegeningen #poëzieversje #zaadgroei #talenteninzetten #bijGodisallesmogelijk

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


 Caroline's.....

Homepagina

  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Een schoon en gezellig huis

   &

bottom of page